I dag reiser jeg til Stavanger med klassen min. Formålet med turen er å besøke en klasse ved St Olav vgs som skal besøke oss i Spania til våren. Siden jeg underviser i reiseliv er jeg ganske mye ute og reiser med elevene. Opp gjennom årene har vi vært over store deler av Europa, men også i Marokko og Egypt. I Egypt tror jeg vi har vært 5-6 ganger. Det har aldri oppstått problemer på noen av turene, elevene viser seg alltid fra sin beste side (heldigvis).

I fjor startet vi med et opplegg vi kaller Spaniaprosjektet. Det går ut på at vi i vårhalvåret flytter undervisningen til Jerez de la Frontera  i Spania. I fjor varte oppholdet i 6 uker, men i år har vi kuttet det nned til ca 4 uker. Selv om elevene ikke hadde lyst til å reise hjem etter 6 uker synes jeg det ble litt for lenge å være hjemmefra. Når oppholdet varer så lenge blir det ganske slitsom for læreren som må fungere som både mor, venn, sjelesørger, konfliktløser, lege, spåkvinne og mye mer til alle tider på døgnet. Men samtidig får man jo et utrolig godt og nært forhold til elevene.

Under dette oppholdet får elevene intensiv opplæring i spansk med spansk lærer, og siden vi oppholder oss på et sted hvor ingen snakker engelsk må elevene bruke spansk i alle situasjoner. Tror de fleste elevene gikk opp to karakterer i faget etter dette oppholdet. I tillegg får de selvsagt både opplæring og erfaringer med spansk reiselivsnæring.

I år hadde jeg tenkt å prøve meg på fjernundervisning av den klassen som er igjen i Norge, og jeg håper virkelig det vil fungere. Det samme hadde jeg håpet kunne skje den andre veien, altså at lærerne til klassen som er i Spania kunne gjennomføre fjernundervisning i de fagene de ikke har mens de er borte. Jeg har i alle fall lagt alt til rette for at det skal fungere. Problemet er bare at de fleste lærerne i klassen er datavegrere og jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal få dem til å prøve dette. Det hjelper jo ikke at jeg sier de skal gjøre det, dette må komme fra ledelsen. Hittil har det ikke skjedd noe fra den kanten.

Men nå er det Stavanger som står på programmet. Håper at elevene også denne gangen vil vise seg fra sin beste side og at vi vil få et fint opphold.

Reklame