Denne helgen er ikke noe unntak, jeg jobber. I dag holder jeg på med en artikkel jeg skal skrive i forbindelse med studiet mitt. Jeg tror aldri jeg har slitt mer med å få noe ned på papiret enn det jeg gjør nå. Vi er inndelt i grupper og hver gruppe skal levere en artikkelsamling. Så vi er alle spleiset sammen med folk fra ulike steder. forum

Det er vanskelig å samarbeide på denne måten. Jeg har mulighet til å jobbe i helgene, mens andre kanskje har størst mulighet til å jobbe i ukedagene. Noen av mine medstudenter er hjemmeværende mens andre er i full jobb. Så da passer det å arbeide på dagtid for noen og på kveldstid for andre. Imidlertid har vi ikke noe valg, samarbeidet vårt skal dokumenteres. Denne funksjonen er ganske smart, og jeg har lyst til å gi elevene mine en gruppeoppgave hvor de skal samarbeide på samme måte, altså dokumentere samarbeidet sitt.

Ellers må jeg i dag også forberede et kurs jeg skal holde på onsdag. Holder på med en kursrekke hvor mine medarbeidere skal bli bedre på en del helt nødvendige ting som e-pcpost, Skolearena, It’s Learning osv. Men jeg vet egentlig ikke om det har noe for seg. Hadde mitt første kurs på onsdag og det dukket opp 3 personer. Temaet var e-post og disse tre kunne det meste fra før. Hvor var de som ikke kan bruke det? Det har vært påmelding til kursene og av ca 100 lærere er det 14 stk som har meldt seg på et eller flere. Jeg mener at ledelsen rett og slett burde tvangssendt en del på kursene for det er ingen hemmelighet at noen faktisk ikke bruker data i det hele tatt, de aner knapt hvordan de skal skru den på tror jeg. Hvordan skal vi kunne bli en bedre digital skole og hvordan skal elevene få bedre digital kompetanse hvis ikke ledelsen tar tak i dette?

Nederste foto: Jonbro på Flickr CC

Reklame