Jeg tilhører en forferdelig gruppe mennesker, en gruppe som sannsynligvis vil bli til byrde for samfunnet, og ikke minst for forsikringsselskapene. Jeg er nemlig en røyker (fysj!).

Da jeg hørte på nyhetene og leste avisene i dag morges trodde jeg ikke det jeg hørte og så. Røykerne skal få doblet forsikringspolisen sin, foreløpig de som har forsikring i Storebrand. Hvis en person røyker 1 sigarett per dag vil polisen øke med 50 %, men røyker han over 14 blir den doblet. Hva i all verden er dette for noe? Selv røykelovens far, Dagfinn Høibråten mente dette var feil.

For min egen del er jeg aldri syk, har nesten ingen sykefraværsdager, er ikke plaget av luftveissykdommer eller andre røykerelaterte plager. Dessuten betaler jeg tusenvis av kroner per år i form av avgifter til Staten for at jeg røyker. Og nå skal vi røykere ogsrøyk3å få svi på pungen i form av økning av forsikringen.

Jeg synes dette forslaget rett og slett er frekt. Da kan de vel like gjerne sette opp polisen for folk som drikker? Det skjer mye i kjølevannet av alkohol, sykdommer, skader osv. Eller hvorfor ikke sette opp forsikringen for de som ikke trener?

Og hvordan skal forsikringsselskapene finne ut hvem som røyker? Nei, det kan de ikke sier de selv også. De må stole på det folk oppgir. Hvor sannsynlig er det at noen oppgir at de røyker 15 om dagen hvis de får doblet forsikringspremien? Ikke mange vil jeg tro.

Heldigvis bruker jeg ikke Storebrand, men de andre selskapene følger vel snart etter de også.

Reklame