Forrige skoleår benyttet jeg meg av tilbudet om å få besøk av De samiske veiviserne. Jeg har skrevet om2007_1031Skole0005 dette i et tidligere innlegg på bloggen også. Nå har jeg bestilt dem på nytt, og de kommer til skolen 24. oktober. Det var så mange interesserte lærere hos oss at de må bruke hele dagen fordelt på 3 bolker. Samisk kultur er jo med i Læreplanene for flere fag, norsk, historie, kultur, samfunnsfag, reiseliv med mer, og dette er en ypperlig mulighet til å vise frem samisk kultur. Veiviserne er nye hvert år, de oppnevnes av Arbeids og Inkluderingsdepartementet. Jeg ser av reiseruten deres at de fortsatt har litt ledig kapasitet, så hvis noen som leser denne bloggen har lyst til å benytte seg av tilbudet så er det muligheter i enten uke 14, 17 eller 19.

Som en forberedelse til besøket har jeg laget en presentasjon. Det er bare en helt vanlig powerpointpresentasjon uten fiksfakserier av noe slag. Men det som er litt OK er at jeg har lagt inn flere filmsnutter som jeg har hentet fra Youtube, Hver av snuttene er 3-5 minutter og dreier seg om språket, religion, joik, fornorskningen med mer. Hvis noen har lyst til å bruke dette er det fritt frem.

Reklame