Er foreløpig ikke så godt kjent med alle mulighetene på googledocs, men i dag skulle jeg prøve å lage et skjema. Skal holde et kurs for lærere og da tenkte jeg det var fint å bruke dette verktøyet. Og det gikk jo kjempefint, ikke var det vanskelig heller :-). Så nå er jeg veldig fornøyd med at jeg har klart det.skjema

Imidlertid er jeg selvsagt frustrert over at en del lærere fortsatt trenger kurs i helt elementære ting som e-post, fraværsføring og It’s Learning. Det har vært avholdt flere kurs i dette opp gjennom årene, men fortsatt er det altså noen som fortsatt ikke kan eller vil bruke det. Får se hvordan det går nå da.

Jeg er også frustrert over problemer med å legge inn nytt domene på alle PC’ene på skolen. I min 3.klasse skulle de i går sluttføre et prosjekt. Men pga dette med domene så kom ingen elever på skolen inn på PC’ene i det hele tatt. IKT-avdelingen jobbet som helter, tror ikke de hadde lunchpause en gang, men det tar jo veldig lang tid på hver maskin. Så derfor skar hele opplegget mitt seg, vi må utsette gruppearbeidet med en uke. Liker ikke sånt. I stedet så vi filmen Vinterland som et tema innenfor møte mellom kulturer. En søt, liten film som får frem hvor problematisk det kan være å møte en annen kultur. Lurte også på om jeg skulle bruke en eller to episoder av NRK-serien Den store reisen i dette temaet. Har bare sett en av episodene selv, og er vel ikke helt fornøyd. Men det viser jo imidlertid tydelig vinterlandproblematikken i forbindelse med å leve i en annen kultur. Jeg synes også den viser at nordmenn har større problemer med å godta og innordne seg kulturen dit de kommer enn de som kommer til Norge har. I alle fall er det slik det blir fremstilt både i filmen og i serien.

Men jeg håper aller mest at de får ordenet med domeneskiftet på PC’ene slik at vi kan fortsette med det vi egentlig holdt på med.

Reklame