Jeg har tidligere skrevet her på bloggen om minakevitt1 manns store interesse for akevitt. Han samler og har en av Norges største samlinger, ca 70 forskjellige slag.

Han ble nærmest i lykkerus da han oppdaget Norges eneste «ordentlige» akevittbar i Trondheim, nemlig Akevittbar No 1 i Olav Trygvassonsgate 24. akevitt2Der hadde de noen flasker igjen av en spesialproduksjon på totalt 180 – etthundreogåtti – flasker. Etter at den hadde vært 2 ganger rundt Ekvator lot de den ligge 10 år til på fat! Selv til kr. 225,- for 4 cl var dette visstnok en opplevelse for livet! Han fikk den til og med servert i håndblåste spesialglass til kr 1000,- per stk.

Det som var litt morsomt var at denne baren ble drevet av to unge gutter som var genuint interessert i akevitt5akevitt. Jeg trodde helst det var litt modne menn som hadde den slags interesser. Det var også en gruppe på 4 ungdommer i baren som også var interessert i akevitt. Ifølge dem er visst akevitt noe som begynner å bli in igjen. (Ikke skjønner jeg det,men). Mannen min ble så eksaltert over dette at han sporenstreks overrakte sin Morsa-presidentnål til en av dem.

Reklame