Superkokken Eyvind Hellstrøm har for tiden et pfru inger3rogram på TV3 som heter Hellstrøm rydder opp. Det går ut på at han oppsøker ulike restauranter rundt i Norge som har problemer med f.eks. lite gjester, dårlig økonomi etc. Konseptet bygger på Hell’s Kitchen som har gått noen år.

I går kveld havnet vi tilfeldigvis på en restaurant som er en av Hellstrøms utvalgte, fiskerestauranten Fru Inger i Trondheim. De holdt faktisk på med siste innspillingsdag da vi var der. Dette kunne jo bli spennende.

Servitøren vår var blid og hyggelig og hadde i alle fall lært å anbefale retter på menyen, men det virket ikke som hun hadde lært noe mer. Min manns favorittaperitif er Dry martini coctail og hun bekreftet at de hadde den. Jeg spurte etter Kir Royale, men det visste hun ikke om de hadde. Det varte og rakk, bortimot 30 minutter før hun kom tilbake med 2 glass Dry Martini. Jeg drikker ikke det, så den måtte hun ta med tilbake. Og da mannen min skulle smake på sin så var det slett ikke coctailen han hadde fått, men rett og slett et glass med hetvinen Martini.

På anbefaling bestilte min mann hummersuppe til forrett, mens jeg og 3.-person i følget tok kamskjell. Suppen var definitivt ikke god, mens kamskjellene var fine. Men rart tilbehør, broccoli og blomkål, det passet ikke akkurat.

Igjen på anbefaling bestilte min mann og 3.-person en fiskegryte med forskjellige fisker og skalldyr. Siden min mann er allergisk for blåskjell bedyret servitrisen at det ikke skulle være blåskjell i hans fiskerett (menfru_inger2 det var det selvsagt). Jeg bestilte kveite. Fiskegryten var akseptabel for mannen min, 3.-person likte den ikke. Min kveite var utrolig smakløs, men fersk og fin. Imidlertid var den utrolig kjedelig presentert, hvit fisk på hvit saus med hvite poteter på hvit tallerken!

Vi fikk ikke noe vinkart og måtte spørre etter vin, og da vi fikk maten fikk vi ikke bestikk. Jeg spurte om vi skulle spise med fingrene, og hun hentet da bestikk fra bordet ved siden av. Det hele var utrolig uprofesjonelt. Det virket ikke som servitøren hadde servert før. Ikke var det billig heller, snarere tvert imot. Eivind Hellstrøm satt også og prøvde maten, og heller ikke han virket spesielt fornøyd.

Vi kommer definitivt aldri til å sette våre ben på Fru Inger igjen, det er nok av andre og mye bedre restauranter i Trondheim enn den. Så det virker ikke som Hellstrøm har vært spesielt heldig med oppryddingen her, men vi vet jo ikke hvordan det var før da. Men noe særlig dårligere kunne det vel neppe ha vært.

Programmet sendes på TV3 den 16. oktober.

Foto: Trivelige Trøndelag og Medieplaneten

Reklame