guidekolasj

I dag har klassen min vært på ekskursjon i Oslo igjen. I reiselivsfaget er attraksjonskunnskap en del av pensum. Så derfor tok vi turen til Oslo for at elevene selv skulle guide rundt på noen av de mest kjente attraksjonene i Oslo sentrum. Vi startet på Oslo S, fortsatte til Operaen, Stortinget, Nationaltheatret, Universitetet, Slottet, Aker Brygge, Rådhuset og til slutt Akershus Festning. Det var en gjeng med godt forberedte og flinke elever. Var litt skeptisk siden jeg ikke har vært til stede og veiledet dem under forberedelsen, men de hadde klart det bra uten meg. Alle møter og seminarer har hittil falt på torsdager og fredager, og det er de to dagene jeg har dem.

Noe som var litt morsomt i dag var at vi møtte flere kjendiser, det er sånt som elevene synes er gøy. Den første viguiding10 så var Kjell Magne Bondevik som ble intervjuet av TV2 nedenfor Stortinget. Så var det Gaute Grøtta Grav og da vi kom frem til Rådhuset spilte de inn en scene til Hotell Cæsar som vi så på en liten stund. Ved retterstedet på Akershus Festning kom det en eldre mann og stilte seg sammen med oss og hørte på guidingen, og kom med noen ekstraopplysninger også. Da eleven var ferdig med det han skulle si fortalte mannen at faren hans var en av dem som var blitt henrettet der i 1945, og viste oss navnet hans på minneplaten. Han hadde vært 10 år da dette skjedde. Dette gjorde inntrykk på elevene. Dette var riktignok ingen kjendis, men det var interessant å møte ham. Men jammen kom det ikke en kjendis her også, selveste Gunnar Sønsteby kom anstigende og satte seg inn i bilen sin og kjørte. Ikke dårlig av en 90-åring.

Og til slutt var det noen av oss som traff på Morten Krogvold også, så dette var virkelig en dag med kjendiser.

Det er gøy å ha med elever som er så pliktoppfyllende som denne gjengen her. Neste utflukt blir sannsynligvis til Stavanger i begynnelsen av november.

Reklame