I går så jeg min første operaforestilling på den nye Operaen i Bjørvika. Det er jo praktisk talt helt umulig å DSCF3705få billetter, men denne gangen var vi heldige:-)

Det er den mest storslåtte og fantastiske opera jeg har sett i mitt liv, den fikk også toppscore i Aftenposten. Nærmere 5 timer er et maratonløp og en kraftprestasjon av sangerne, men det kan også være ganske slitsomt for tilhørerne hvis ikke alt sitter som det skal. Men det gjorde det.

For å si litt om operaen så er det en av Verdis største. Handlingen foregår i Frankrike og Spania rundt 1560. En fredsavtale mellom de to landene er ved å besegles, og som en del av denne avtalen skal Henrik II’s datter Elisabeth gifte seg med Don Carlo, den spanske tronarvingen og sønn av Filip II. Men i stedet blir hun gift med Filip II og blir dermed sin elskedes stemor. Som i alle operaer så skjer det tragedie på tragedie, det er intriger, svik og bedrag og ender selvsagt med døden for hovedpersonen Don Carlos.

Denne operaen er et samarbeid mellom DNO, Metropolitan og Covent Garden Operahouse. Solistene var helt strålende, orkesteret briljerte og operakoret tok pusten fra tilhørerne. For meg som selv har DSCF3701sunget i operakor var spesielt akt 2 helt fantastisk.

Skal jeg klage på noe så har det i alle fall ingenting med selve forestillingen å gjøre, men det var litt liten benplass. Jeg er bare 160 cm, og når jeg synes det så må det være forferdelig for en som er 180. Dessuten skulle jeg ønske at de hadde servert litt annet enn kaker, wienerbrød og digre brødblingser i pausen. Jeg hadde lyst på salat!DSCF3704

Operaen startet kl 1800 og var ferdig ca 2250, og jeg nøt hvert sekund. Men ulempen er jo at når man bor i Moss så tar det en stund å kjøre hjem så klokken blir ganske mye før man kommer seg i seng. Det merkes i dag.

Reklame