smile Nå er jeg i full gang med blogging i mine to klasser, vg2 og vg3, og det går mye bedre enn forventet. Var litt skeptisk til å begynne i vg3 fordi de plutselig hadde fått så mye imot å legge ut noe på nettet, men da vi startet var dette glemt heldigvis.

Har nettopp startet i vg3 så erfaringene mine er først og fremst knyttet til vg2. Her opplever jeg at de fleste elevene leverer oppgavene sine før de skal, og det er noe nytt for meg. Dessuten er det flere som skriver flere innlegg enn de må. De har også vært veldig flinke med design på bloggen sin. De aller fleste husker også å oppgi kilder til bilder med mer. Men så har jeg stresset mye med opphavsrett og personvern før vi startet, tror det var et smart trekk. Brukte blant annet filmene som ligger på Du bestemmer og en film på You Tube om personvern.

Det er ingen som har vært negative til blogging (eller så holder de det for seg selv), og det virker som de er stolte av bloggene sine.

I forhold til tidligere da elevene leverte oppgavene sine på It’s Learning så er dette en helt annen verden. Det er smile3et eller annet med It’s Learning som gjør at det ikke er lystbetont for elevene å bruke det. Men nå når de har noe som er deres eget er det blitt mer morsomt å gjøre oppgaver. Kanskje har det noe å gjøre med at andre kan se det de gjør også, jeg vet ikke.

Helst vil de nå holde på med blogging hver eneste time i alle fag, men det kan de jo ikke. Imidlertid har jeg nå fått med meg norsklæreren i klassen som jeg skal kurse slik at elevene kan bruke bloggene sine i hennes fag også. Positivt.

Det kan selvsagt skje at elevene går lei av dette, at interessen skyldes at det er noe nytt, men jeg håper ikke det skjer. Det er i alle fall morsomt å oppleve at de fleste elevene nå tydeligvis liker veldig godt det de holder på med.

Foto: Donna Cymek på Flickr

Reklame