blogglkollasj

I går startet jeg opp med blogging i en av klassene mine (vg2). Var litt skeptisk innledningsvis for dette var første gang for meg og jeg er relativt fersk som blogger selv også. Men dblog4ette gikk over all forventning. Elevene var ivrige og positive og ga uttrykk for at dette var noe de likte. Selvsagt var det noen problemer også, noen fikk ikke registrert noen googlekonto, noen fikk ikke logget på etc, men stort sett gikk det veldig bra. Men det var blog5litt slitsomt også når alle gjerne ville ha hjelp samtidig.:-)

På fredager har jeg denne klassen 7 timer etter hverandre, noe som er litt av en utfordring. Men i går var det helt topp, elevene ville ikke gå ut i friminuttene og når klokken var 1430 ville de helst fortsette å være på skolen. Det har jeg ikke opplevd før.Sånt er moro! Sånn burde alle blog8skoledager være. Gleder meg til å fortsette med dette.

Neste uke skal jeg begynne med blogging i en vg3-klasse, håper det går like fint. Det er imidlertid en større klasse (25 elever), og da kan det kanskje være vanskeligere å få med alle. Det blir i alle fall mer slitsomt.blog6

Noe som irriterer meg ganske mye er at en del lærere på min skole er datavegrere. Det i seg selv gjør ikke meg noe, men når de påvirker elevene til å være negative til all bruk av data blir det verre. For eksempel er denne vg3-klassen blitt frarådet å skrive under på at skolen kan legge ut bilder av dem, de er blitt frarådet å levere oppgaver på nettet osv. Og de har også fått høre at blogging må de absoblog3lutt holde seg unna, det kan visstnok være direkte farlig! Hvordan skal vi få blogget når i alle fall en del av elevene har tatt til seg dette? Kanskje jeg bare må droppe det i denne klassen.

Et annet problem er at elevene ikke får lov til å laste ned noe på PC’ene. Synes det kunne være kjekt med for eksempel Livewriter og Picasa, men ingenting skal installeres. Dessuten er også en del sider sperret slik at de ikke får tilgang til info som finnes på disse sidene. Heldigvis er youtube åpen ennå, men i fjor var den også sperret. Frykter derfor at det vil skje i år også.

Synes det høres så flott ut på Sandvika, der blogger snart hele skolen. Og så er det så mange ressurspersoner der, det er jo helt fantastisk. Sånn skulle det være overalt! Men nå har i alle fall jeg begynt på min skole og så får vi se om det er noen andre som følger etter.

Håper elevenes iver og interesse fortsetter, skoledagen i går var utrolig fin!

Reklame