Jeg har lovet datteren min at jeg ikke skal nevne hvem dette gjelder, og det skal jeg ikke gjøre heller. Men jeg kan vel si det slik at hun skal lage bursdagsmiddag til vennen sin i morgen. Vennen hennes er utrolig flink til å lage mat og skal ha de aller beste ingredienser når han «kokkelerer». Det er derfor som regel han som lager maten. På bursdagen sin ønsket han imidlertid at min datter skulle lage middag (stakkars henne). Hun har hatt et svare strev med å finne ut hva hun skal servere og hvordan det skal tilberedes etc. Hun er helt alminnelig flink til å lage mat, slik som folk flest. Men klart at man får prestasjonsangst når man skal lage mat til denne personen. Hun stilte imidlertid et krav, han skulle lage dessert, men gi henne handleliste slik at hun kunne kjøpe ingrediensene. Det tror jeg hun angrer på nå.

Følgende handleliste ble levert:

Safran fra Makedonien. (Til nød er også safran fra Pakistan/Iran ok)Benediktinerlikør
4 vaktelegg
1 gåsegg
Sjokolade 90%
Vaniljestang (vanilje fra Provence)

Blekksprutblekk

Chateau Musar 2000 (Libanon)

Da jeg så listen trodde jeg at dette var en morsom spøk. Men det var det ikke, nei. Slik skulle det være! Datteren min har jobbet som en gal for å få tak i disse ingrediensene, ingen enkel sak visstnok. Men hun har klart det. Godt jobbet! Det som gjenstår nå er 1 stk gåsegg, men hun har bestilt det og skal hente det i en butikk på Sagene i morgen.

Da jeg spurte hva blekksprutblekk hadde i en dessert å gjøre så var det for å sette farge, sukkerkulør var selvsagt ikke akseptabelt. Og resultatet skal visst bli en svart og hvit soufflet. Eller den blir vel helst svart og gul siden det skal være safran i den.

Jeg synes dette er ganske festlig og håper ikke bursdagsbarnet leser dette og blir fornærmet. Flott at unge menn er så interessert i matlaging, alletiders! Håper jeg får smake desserten en gang! :-))

Gratulerer med dagen!

Foto Katkoot på Flickr og Dopiaza på Flickr

Reklame