frognerkollasj1

I flere år har jeg hatt et opplegg med at elevene på vg2 gjør oppgaver i Frognerparken. De har fag som kultur, reiseliv, engelsk osv, og denne oppgaven dekker disse fagene. I tillegg er målet å bli mer kjent med hverandre.

Oppgaven går ut på at elevene skal intervjueDSCF3551 turister på engelsk om for eksempel hva de vet om Norge, hvorfor de er her, hva de synes om servicenivået, hva de liker og ikke liker og mye mer. De lager spørsmålene på skolen i forkant og går sammen parvis og skal intervjue minimum 3 turister hver. I etterkant skal de lage en rapport og presentere det de kom frem til i klassen.

Til å begynne med synes de det er litt skummelt, men etter hvert går det som en lek og de er overrasket over hvor hyggelige turistene er. Turistene synes det er morsomt å bli intervjuet og mange av dem vil bli fotografert sammen med elevene.

Jeg opplever hvert år at enkelte elever aldri har vært i Frognerparken. De blir også veldig overrasketDSCF3550 over hvor mange turister det faktisk er der og hvor mange forskjellige land de representerer. I dag fikk jeg høre at de intervuet turister fra blant annet Japan, Mexico, Italia, Spania, England, Venezuela og mer til.

Frognerparkturene er noe elevene liker godt og av en eller annen grunn er det alltid strålende sol når vi er der også. Det gjør det jo ekstra hyggelig. I dag føler jeg at jeg er blitt mer kjent med dem og jeg synes det er en kjempekoselig og fin gjeng.

Reklame