femti 5Siden jeg startet å blogge i midten av juni har det blitt ganske mange innlegg, dette er mitt innlegg nr 50! Det hadde jeg nok ikke trodd da jeg startet, ville bare prøve det ut siden jeg skal starte med elevblogging dette skoleåret. Det er også mange år siden jeg har skrevet noe selv, har hatt nok å gjøre med å rette norskbesvarelser i mitt «lærerliv».

Men det tok ikke lang tid før bloggingen var «en del av mitt liv», det ble en vane å skrive litt på bloggen flere ganger i uken. I starten hadde jeg problemer med å definere bloggen, skulle det være en fagblogg, en ferieblogg, en slags dagbok eller litt av alt? Fortsatt har jeg nok ikke definert bloggen helt, den er en blanding av mye forskjellig – derav navnet «Torills koffert». Men jeg har snevret den inn litt, har egen blogg for oppskrifter , Mammas Kokebok, egen reiseblogg, Hit og dit, og har også opprettet nofemti 4 en elevblogger. Når jeg starter med elevblogging er det mulig jeg oppretter en ny blogg som er mer faglig, spesielt siden jeg også starter med et nytt studium innen digitale ferdigheter og kanskje har noe jeg kan dele med andre av mer faglig art.

Jeg har funnet flere blogger som har vært til uvurderlig hjelp for meg i disse månedene jeg har holdt på med blogging. Siden jeg skal starte med elevblogging er det slike blogger jeg har lett etter, og det er utrolig hvor flinke mange lærere er på dette feltet. Ja, ikke bare innenfor elevblogging, men når det gjelder digitale ferdigheter, web 2.0 og mye mer. Jeg er virkelig imponert (og overrasket) over hvor mye ekspertise som finnes rundt omkring på skolene. Når det gjelder blogger som har hjulpet meg spesielt mye må jeg få nevne Tanketråder av Ingunn Kjøl Wiig, Diginalet av Jeanette Tranberg og Norsklærer med digitalt grensesnitt av Leif Harboe. De gjør en kjempejobb som deler med seg av sin store kunnskap, all ære til dem!

Gleder meg litt til å starte med elevblogging, elevene er i alle fall positive til det. Det tar imidlertid litt tid siden elev-PC’ene ikke blir klare før i midten av september.Når det gjelder min egen blogging så spørs det vel om jeg klarer å være like aktiv fremover pga svært mange andre oppgaver, men tiden vil vise.

Foto: Flicr

Reklame