Søndag kom vi oss med fergen til Hvar. Etter en halvtimes tid kjørte vi i land på Hvar og la kursen mot sør. Ca. 5 mil til Jelsa og Starigrad, mens drøye 7 til Hvar by ble funnet for langt. Det første skiltet vi så var at det nå fulgte 5 mil med smal, svingete og humpete vei med forbikjøring forbudt samt fartsgrense 40… Det var vel ingen jubel over det akkurat. Farten var nok til tider nede i 40, særlig hvis man møtte en litt stor bil på feil sted. Det gjorde vi heldigvis sjelden. Det var en riktig idyllisk vei med fin natur og mange ganger storslagen utsikt over sjøen på begge sider av den lange og smale øya.

Det ble en slitsom tur med fergekø på en halv mil da vi skulle hjem, men omsider trillet vi i land og la kursen hjemover.

På kvelden bestemte vi oss for å spise på en ganske eksklusiv restaurant som vi hadde fått anbefalt av både vertskapet og dessuten stod det skilt med «Apollo anbefaler» utenfor. Stor skuffelse! Vond vin og vond mat samt dårlig service! Temaer som «mersalg» var nok også et ukjent fag på kelnerskolen deres. Men det skal dom ha – majones – det hadde dom! Etter å ha fått smakløs tomatsppe, liltt sur og vond vin, grillet sjøtunge – uten tilbehør, men med hode, skinn og ben – og fritterte calamares – uten tilbehør, men med transmak- spurte vi om de kanskje hadde litt saus, f.eks majones? Og det hadde de jammen! 1,2 kilo stod det på plasflasken som prompte kom på bordet. Så kom ikke her og prat om dårlig «særviss»! Betalte med 2 stk 200-lapper da regningen lød på nøyaktig 300. Etter litt vandring rundt i lokalet klarte de å oppdrive en 100-lapp å gi igjen. Det ble ikke så voldsomt med driks.

Nå venter stranden.
Reklame