Stortrives her i Makarska i Kroatia. Dagene tilbringes mye på stranden, men vi har leiebil og skal kjøre litt rundt også. I går tok vi båt til Hvar og Brac og var der hele dagen. Vurderer å reise til Hvar et par uker neste sommer. Mannen min var der for 33 år siden i forbindelse med en interrailtur så det var morsomt for ham å gjenoppfriske gamle minner.

På Brac reiste vi til Bol som ikke var så fint som det ser ut på bilder. Måtte ta taxibåt til og fra, og hjemoverturen er nok noe av det verste jeg har opplevd. Ikke selve turen, men køen for å komme med taxibåten Nedenfor er en beskrivelse av hvordan det foregikk.

I Bol ble det litt bading, soling, snorkling og madrassing før vi stilte oss bakerst i en 120 meter lang taxibåtkø – køen fra helvete. Uvisst av hvilken årsak, men muligens pga noen toskete regler om antall passasjerer i hver båt – overvåket av en politibåt som lå rett utenfor stranda, dro båten avgårde med 10-12 mennesker ombord enda det var plass til 30-40. Den som har opplevd russisk køkultur og en av de russiske revolusjonene samt evakueringen av Saigon under Vietnamkrigen har en ide om hvordan helvetet forløp. Var man først kommet frem til strandkanten(etter en time…) var det ikke mulig å komme på land igjen – der var det en massiv mur av gale folk. En landgang knakk under vekten av alle som mente de måtte først ombord og ca. et kvarter etter at turbåten vår skulle ha forlatt brygga i Bol, kom vi med i en taxibåt. Selvsagt var ikke «holdeplassen» rett ved siden av turbåten vår slik den var da vi dro, men i stikk motsatt ende av havna – dvs ca. 100 meter i luftlinje, og en liten kilometer å gå/løpe/jogge/halte… Fikk heldigvis blikk- og veivendearmer-kontakt med mannskapet så de var så snille å vente til vi, som de absolutt siste haltet ombord en halvtime etter annonsert avgangstid.

Reisedagboken vil bli lagt ut på reisebloggen min etterhvert.
Reklame