For en måned siden visste jeg ingenting om web 2 eller om blogging. Wiki, googlereader osv var helt ukjente begrep for meg. Men så bestemte jeg meg for at jeg skulle begynne med elevblogging neste skoleår, og dermed begynte jeg å søke på nettet etter noe som hadde med dette å gjøre.
Og du verden så mange ressurser som finnes. Jeg fant masse nyttig informasjon og inspirasjon gjennom å lese blogger. Spesielt vil jeg trekke frem bloggene Norsklærer med digitalt grensesnitt, Diginalet og Tanketråder. Jeg vet ikke hvor disse lærerne har skaffet seg kunnskap fra, men de er virkelig eksperter på det de driver med.
Etter å ha sett på disse bloggene, og mange flere, ga jeg nesten opp tanken på å starte med elevblogging. Jeg er absolutt ikke teknisk anlagt, og det eneste tekniske jeg gjør med PC’en er vel å slå den på og av. Men jeg elsker å holde på med data og tok 30 studiepoeng for 2 år siden ved Høgskolen i Volda/ Norsk Nettskole, et studium jeg ikke kan få fullrost nok. I høst starter jeg opp igjen og skal ta 30 nye studiepoeng.
Imidlertid så slapp ikke tanken på elevblogging taket og jeg opprettet min egen blogg. Og etter hvert kom ting på plass, jeg leste alt jeg kom over om web2, blogging osv. Det er massevis jeg ikke helt forstår ennå, men det kommer seg for hver dag og det er kjempegøy. Bloggen min er nedlesset i sidebaren med ting jeg finner og skal prøve, men det roer seg sikkert etter hvert.
Det som har gitt meg stor inspirasjon og pågangsmot nå er noe jeg leste i bloggen Tanketråder. Forfatteren, Ingunn Kjøl Wiig ved Sandvika vgs, skriver at hun ikke kunne noe om web 2 for et år siden, men har altså i løpet av et skoleår klart å bli ekspert. Hun startet opp elevbloggingen uten å være fullt utlært, akkurat slik som meg. Og nå har jeg et håp om at jeg også skal bli flink til dette i løpet av neste skoleår. Egentlig synes jeg selv at jeg har blitt ganske flink i løpet av den ene måneden jeg har holdt på, lærer noe nytt hver eneste dag. Så kanskje er det håp.
Og takk for inspirasjonen, Ingunn!

Reklame