Taubespelen finner sted på Ängön og Flatön i Bohuslän. Grunnen til dette er at Evert Taube tilbrakte mange somre her, og disse stedene er på plass i mange av visene hans. For 60 år siden var Evert Taube i Uddevalla en tur og reiste ut til Ängön. Der likte han seg så godt at han i første omgang ble der i 14 måneder. Deretter kom han stadig tilbake, og ble der flere måneder hver gang. Et par av visene herfra er for eksempel Vals på Ängön og Mai på Malö.
Da han døde etterlot han seg en viseskatt som fortsatt er kjent og kjær i hele Norden.
Så hvert år i midten av juli samles Taubeelskere seg på Ängön for å spille og synge. Taubespelen er et utendørsarrangement der viser, anekdoter og poesi av og om Evert Taube blandes med allsang og piknikkurver.
I år arraangeres Taubespelen 12. og 13. juli, og jeg skal delta for første gang. En rekke av Sveriges kjente artister skal delta, for eksempel Lisa Nilsson, Mikael Samuelson og Sven-Bertil Taube.
Reklame