Det var med stor spenning jeg startet på Hodejegerne for en ukes tid siden. Jeg er stor fan av bøkene om Harry Hole, og selv om jeg visste at Hodejegerne introduserte en ny hovedperson hadde jeg likevel store forhåpninger.

Hodejegerne handler om Roger Brown, konge på haugen og hodejeger. Han er gift med den skjønne Diana som driver kunstgalleriet E og er dyr i drift. Rogers livsstil krever en helt annen inntekt enn den han tjener på ærlig vis, så derfor opererer han også som kunsttyv ved siden av. Gjennom jobben som hodejeger skaffer han seg oversikt over de kunstverkene intervjuobjektene måtte eie. I samarbeid med Ove Kjikerud, som jobber i et vaktselskap, stjeler han kunsten som deretter blir solgt via en person i Gøteborg.

Så dukker Clas Greve opp, Roger ønsker å headhunte ham til en toppstilling i et firma innen GPS-teknologi. Da han får høre at Clas eier en ekte Rubens ser han slutten på sine økonomiske problemer. Men da han stjeler maleriet begynner saker og ting å skje.

Clas Greve har nemlig skjulte motiver, og forsøker å drepe Roger på alle tenkelige og utenkelige måter. Hele 8 personer samt en hund blir drept i jakten, men det finnes likevel ikke spenning i boken. Mange ekle beskrivelser, for eksempel at Roger gjemmer seg nede i en utedo og Clas kommer og gjør sitt fornødne.

Personlig likte jeg ikke boken, men jeg tror Jo Nesbø moret seg stort da han skrev den. Nei, gi oss Harry Hole tilbake!

Reklame