Etter en sen lørdagskveld/ natt på Engelsviken ble søndagen brukt til galleribesøk samme med vår gjest, Vera.

Vi gikk først til Momentum Kunsthall som ligger i Moss by og industrimuseum for å se Marian Heyerdahls The Terracotta Woman.

Denne utstillingen vises for første gang i Europa, i samarbeid med Punkt Ø (Fylkesgalleriet for Østfold)
Prosjektet The Terracotta Woman er kunstneren Marian Heyerdahls fortolkning av de berømte krigerne fra Xian, som hun har omformet til kvinner. Hun fokuserer på kvinner som ofre for krigens grusomheter, og ettersom historien repeterer seg selv kommenterer prosjektet også politiske spørsmål. Kunstneren får frem dette ved å legge forskjellige objekter og symboler til kvinnene.
The Terracotta Woman ble presentert i februar 2007 i Bejing på 798 Space, og i april 2007 på Wocef Biennale i Seoul, Korea. Det er jo ganske flott at det er Moss som har fått æren av å vise dette prosjektet som første land i Europa.

Det gjorde stort inntrykk å se utstillingen. Inne i en stor, mørk hall står kvinnene oppstilt som en hær kun opplyst med enkelte spotter på noen av dem. Folk gikk rundt uten å snakke, det var fullkomment stille. En helt spesiell stemning.

Jeg anbefaler alle som har mulighet til å se denne utstillingen som skal stå oppe til ca 20.september. Den vises fra torsdag til søndag kl 1200-1700. Gratis inngang.

Etter dette besøket gikk vi på Galleri Henrik Gerner som ligger tvert over gaten. De har sin tradisjonelle sommerutstilling og mange kjente kunstnere var representert, en flott utstilling.

Deretter gikk turen til Jeløya og Galleri F15. De viser utstillingen Tendenser for 35. gang denne sommeren.
Utstillingen Tendenser 2008 fremhever kunsthåndverk som også er surrealistisk. Verkene viser hvordan selv hverdagsgjenstander kan ha doble betydninger.

Det er til sammen 16 kunstnere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland som er representert. Som vanlig mye rart å se, for eksempel hårete tepper, tallerkener med avbitte kanter, enorme spiseredskaper med mer. Ikke helt min stil, men litt morsomt også.

Bildet av terrakottakvinnene er tatt av fotograf Anders Bergersen

Reklame