II Moss, der jeg bor , forsvinner den ene restauranten etter den andre. På grunn av manglende besøk må de legge ned og i stedet dukker det opp stadig flere pizzarestauranter. For noen år siden ble for eksempel Tollboden gjort om til et usedvanlig hyggelig spisested med unikt interiør og nydelig mat. Etter et års drift måtte de dessverre stenge. Og hva kom i stedet? Selvsagt en pizzarestaurant, Peppes Pizza denne gangen.


En annen restaurant som nå har problemer er Mikrobryggeriet i Møllebyen. Problemene skyldes ikke manglende besøk, men at «noen» vil stenge uteserveringen deres av en eller annen grunn. Mikrobryggeriet er et spesielt sted, der brygger de sitt eget øl, der er det quizkvelder, underholdning med kjente og ukjente artister osv. Det er ikke lett å skjønne hvorfor noen ønsker å ta en del av eksistensgrunnlaget fra Mikrobryggeriet, uten dette stedet blir Møllebyen et dødt område på kveldstid

Nedenfor har jeg limt inn et leserinnlegg mannen min hadde i Moss Avis fredag 27.6. angående dette.

La Microbryggeriet være i fred!

I onsdagens avis kan vi lese at «noen» ergrer seg over Microbryggeriet i Møllebyen sin uteservering, og nå vil flytte denne til en bortgjemt og usynlig plass ned mot Mosseelva.

Er det ikke vanskelig nok å drive utesteder i denne byen og er ikke Moss generelt en «død» nok by allerede? Hva er poenget med ennå en slik innstramming?

Spaserer man gjennom Moss etter at den travleste butikktiden er over kan man nesten lure på om det bor folk i denne byen. Spesielt den sjarmerende Møllebyen som virkelig er særpreget og noe for seg selv, virker fullstendig tom og utdødd – med unntak av Microbryggeriet og en nærliggende cafe. Det skjer mye bak alle vinduer og vegger, men fra utsiden virker det helt dødt. Hva er da poenget med å drepe det som tross alt finnes av liv og røre i den delen av Moss? Hva skal man i stedet bruke plassen til der uteserveringen skjer i dag? Ha ennå en tom plass som skriker etter å bli fylt med aktivitet? Denne holdningen og innstillingen fra «noen» som vil legge ytterligere sten til byrden med privat initiativ og uteliv håper jeg virkelig vi kan bli spart for.

Microbryggeriet er kanskje noe av det mest unike på utelivsfronten i hele Mossedistriktet. Som en «Pizza-fri sone» med lokalt brygget øl og mange spennende og velsmakende matretter i kjempekoselige omgivelser – både ute og inne – fortjener jentene som står på og driver stedet en helt annen holdning fra dem som bestemmer. Enten de serverer en enslig, kald og velsmakende øl eller betjener nesten 300 Morsa-vandrere er det alltid hyggelig å besøke Microbryggeriet. La disse som gjør noe for miljøet i byen få holde på i fred og bruk heller reguleringsiveren der den trengs – ikke på noe så tåpelig som dette.

Reklame